Tips van de bakker!

Veelgestelde vragen van onze klanten

'Hoe kan ik het best mijn brood bewaren?'

U kunt brood en broodjes het best bewaren op kamertemperatuur. Door verpakkingen altijd goed te sluiten voorkomt u dat het uitdroogt. Brood bewaren in de koelkast zorgt ervoor dat het brood sneller droogt. Een te warme omgeving droogt en zorgt voor schimmelvorming. 
Ons roggebrood dient wel in de koelkast bewaart te worden. Het is dan minstens 5 dagen houdbaar. 

 


'Hoe bewaar ik vlaai?'

Onze vlaaien waarbij het fruit wordt meegebakken kunt u het beste koel bewaren, maar niet te koud. Een koele kelder is hiervoor uitermate geschikt. 
Vlaaien met slagroom, gele room, vers fruit of bavaroise bewaart u in de koelkast. Ook onze rijstevlaai en kruimelvlaai met pudding horen hierbij. Deze smaken wel het lekkerst als ze een half uur voor gebruik uit de koelkast worden gehaald.

Als onze vlaaien op deze manier worden bewaard, dan zijn ze minstens 3 dagen houdbaar. De linzetaarten kunt u langer bewaren.

 


'KAN IK HARDE BROODJES EEN ANDERE DAG OPETEN?'

Dat kan! Vraag of wij uw broodjes in de plastic inpakken of stop ze thuis in de plastic wanneer er broodjes overblijven. Wilt u ze de dag erna opeten? Verwarm uw oven tot 180 graden en bak ze kort af. Een minuutje of 2 à 3 is voldoende. Zo krijgen de broodjes weer een krokant korstje! Smakelijk!